Тиждень милосердя в Городянській ЗОШ І-ІІ ступенів

Тиждень милосердя в Городянській ЗОШ І-ІІ ступенів

Врятує світ краса – завжди так говорили.

Тепер врятує світ лиш доброта,

Бо однієї вже краси занадто мало.

Тож, люди на Землі, спішіть добро творити,

Щоб нам не згинути у морі зла,

Щоб кожен міг серед краси прожити

У царстві справедливості й добра!

З метою формування моральної активності особистості, відповідальності, милосердя, готовності допомогти іншим, здатності прощати і просити пробачення, з 01 по 05 жовтня 2018 року в Городянській ЗОШ пройшов Тиждень милосердя та турботи під девізом «Ти добро лиш твори всюди, хай тепло тобі повнить груди!».

Протягом тижня педагогом-організатором школи Іванюк Л.В проведено конкурс малюнків з учнями 1-4 класів на тему «Щедрість душі». В своїх малюнках діти відобразили ті людські чесноти, які важливі саме для них та на яких тримається світ.

Комітетом добрих справ та милосердя підготовлено та проведено тематичну лінійку «Від серця до серця хай іде доброта», випущено стінгазету «Людина починається з добра» та прибрано могилу вчительки Є. Казієвич.

Бібліотекарем школи Самокіщук Г.І. підготовлено виставку книг (казок, оповідань та прислів’їв) «Милосердя і доброта ― як два крила, на яких тримається людство».

В середу класними керівниками проведено:

· годину спілкування «Добро і злість формуються з дитинства» (1 клас, Андріюк Л.В.);

· виховну годину «Подорож до країни ввічливості і добра» (2 клас, Свирид Г.В.)

· виховну годину «Шануймо старших» (3 клас, Бурдяк Г.В.);

· годину спілкування «Чуйність і байдужість» (4 клас, Лелет М.В.);

· бесіду «Що означає бути милосердним» (5 клас, Самокіщук М.А.).

Учні 6 класу (кл.кер. Стефурак Г.В.) на годині спілкування «Доброта і милосердя в твоєму житті» детальніше ознайомились із поняттями «милосердя», «альтруїзм», «егоїзм»; наводили приклади милосердя у вчинках, висловлювали власне розуміння милосердя та співчуття, характеризували прояви егоїзму у власній поведінці та поведінці інших; формували навички проявів альтруїзму.

Диспут «Що таке бути милосердним» формував в учнів 7 класу (кл.кер. Пліхтяк Т.Т.) активну життєву позицію, яка проявляється в дієвій допомозі знедоленим, немічним, стареньким; виховував в учнів почуття доброти, чуйності, милосердя, поваги до своїх батьків, старших людей.

Учні 8-9 класів (кл.кер. Ониськів Г.В.) на виховній годині «Чуйність і доброта – це два крила, на яких тримається людство » представили свої презентації на тему: «Чуйність і доброта – це два крила, на яких тримається людство » та “Милосердя – найвірніший знак справжньої величі людини!”.

Педагог-організатор Іванюк Л.В. взяла активну участь у Всеукраїнському уроці доброти (4 жовтня 2018 р.). Учні 3 класу на уроці доброти «Пригоди непосидющого Бобика» прослухали розповідь про загубленого Бобика та реальні історії про неймовірні вчинки тварин; обговорили «Правила поведінки при зустрічі з безпритульною твариною», «Правила догляду за котами та собаками в перші дні появи в помешкані»та «Правила пошуку господарів тварини, що загубилась». А також визначили поняття «адресник».

У школі відбулася загальношкільна благодійна акція милосердя „Немає вищої святині, ніж чисте сяйво доброти”, мета якої – дати можливість мешканцям Яблунівського реабілітаційного центру відчути, що про них дбають, готові допомогти. Учнями школи зібрано та передано для них 37,5 кілограм різних найменувань продуктів та 31 банку різних найменувань закруток. Особливо хочеться відзначити учнів 2-4 та 9 класу, які стали найактивнішими учасниками цієї акції.

Хочеться висловити вдячність всім причетним до всіх даних заходів вчителям, учням та їх батькам за увагу, доброту та милосердя. Коли доводиться брати участь у подібних подіях, все більше утверджуєшся в думці, що благодійність недарма завжди вважалася однією з найвищих людських чеснот. Саме здатність безкорисливо робити добро іншим – найвищий вияв людяності, а ще – найбільший вияв гуманності та моральний обов’язок кожного громадянина. Тож нехай же ніколи не спорожніють і не збідніють наші серця і нехай вони відкриваються назустріч один одному.

Кiлькiсть переглядiв: 370

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.