ДЕНЬ МАТЕРІ

ДЕНЬ МАТЕРІ

В ДЕНЬ МАТЕРІ бажаю, Краси, насолоди і вічної вроди! Від Бога – здоров'я, сил – від природи! Тепла і натхнення, любові і сміху, Від рідних і друзів –безмежної втіхи!

День матері у всьому світі відзначають вже кілька століть. Ще в середньовічній Англії ввели «материнську неділю» — тоді раз на рік діти, що живуть далеко від батьків, відвідували свою матір, де б та не перебувала.

У США історія цього свята почалася з пропозиції американки Анни Джервіс, яка рано втратила матір. Жінка завалила проханнями присвятити один день у році вшануванню матерів всі державні структури, сенат, писала листи видатним особистостям. І її почули. У 1910 в штаті Вірджинія День матері став офіційним святом, а вже в 1914 році президент США Вудро Вільсон затвердив другу неділю травня національним святом — Днем матері.

Сьогодні це свято визнане в 85 країнах світу і має статус міжнародного.

В Україні, відповідно до Наказу Президента України, цей день відзначається з 1999 року, тобто вже 21 рік поспіль.

Слово «мама» практично у всіх мовах звучить однаково або дуже схоже. І російські, і іспанські, і китайські діти називають свою маму однаково — мама. Англомовні діти говорять «мom» — «мам». Дивно, чи не так? Секрет в тому, що самі діти обрали, як їм називати своїх матерів. Одним з перших складів, вимовлених дитиною, є склад «Ма». Саме тому практично в усіх мовах світу цей склад використовується в слові, що означає «Мама».

ВІТАЮ, МАТУСЮ! (1-2 клас) https://cutt.ly/Zyv2sgB

ВІТАЮ, МАТУСЕНЬКУ! (3-9 клас) https://cutt.ly/Ayv2s1Y

Кiлькiсть переглядiв: 471

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.