День пам’яті Голодомору

День пам’яті Голодомору

Жах тієї події більший тим, що голод той створено штучно і планово; що навістило те беззаконня найбільш працьовитий наш нарід, що свою родючу землю любив як свою матір і злочином-гріхом вважав не віддати їй своїх рук, не жертвувати їй поту, не посіяти на ній плодючого зерна.Жах тієї події теж тим великий, що Європа, світ про те знали... і мовчали...

Жертви того голоду — то мовчазні свідки для світу, і ні в минулому, ні тепер, ні в найближчі роки немає оправдання для тих, що людиноненависницьку наукукомунізмуі безбожництва сіяли і сіють по світі, щоб нищити в людині Божий образ, багном її сквернити, як казавШевченко; топтати людську гідність і Богом дані кожній людині права на життя, правду, свободу, мир і справедливість. Наші голодом заморені брати і сестри є вже суддями світу, що ловиться на великий комуністичний обман, за словами св. Павла: «Хіба не знаєте, що святі будуть світ судити» (1 Кор. 6, 2).

Штучний голод в Україні — голос перестороги мучеників, що кличе до покарання, до призадуми і навернення. Таким голосом свідчення і перестороги для вільного світу остався наш народ із Божої волі до сьогодні нашими ісповідниками, мучениками, героями, каторжниками, гоненими і переслідуваними Христа ради. Те їхнє свідчення, починаючи від жертв голоду 1933 року, маємо передати світові для перестороги і науки. —Із Пастирського послання Патріярха Йосипа (Сліпого) в трагічні роковини голоду в Україні 1933 року, Рим, березень 1983 р.

Голодомо́ри в Украї́ні— неодноразова масова загибель людей відголодуна територіїУРСР, спричинена зумисними діямисталінськоївлади і спрямована нагеноцидкорінного населення. Найвідомішим і визнаним на міжнародному рівні голодомором є масове вимирання українців у 1932—1933 роках. Визначення «голодомор» вживається також для голоду 1921—1923 та 1946—1947 років.

У Городянській гімназіїі з нагоди пам’ятної дати учні влаштували вечір-реквієм, який презентували у вигляді відеоролика.

ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 1 ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 2

Кiлькiсть переглядiв: 279

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.