День села Города

21 вересня у день величного релігійного свята Різдва Пресвятої Богородиці учні Городянської гімназії взяли активну участь у святкуванні дня села Город.

Кожне село має свою давню історію. Не виключенням є і село Город – намистинка Гуцульщини. Історія його багата й цікава. Тут традиції та звичаї предків передаються з покоління в покоління.

Офіційну частину святкування 613 річниці села розпочалось з виступу старости села Город –Василя Пророчука, який у своїй промові відмітив про велику необхідність святкування Дня села. Що таке свято єднає всіх жителів села та навколишніх сіл нашої об’єднаної територіальної громади, яких пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія села Город, його самобутність є часточкою історії нашої України.

Свято продовжили маленькі першокласники, які захопливо розказували віршики про своє село та рідний край. Ведучі свята провели екскурс в історію села і з супроводом презентації архівних фото.

З болем у серці говорили про тяжкий для України час. Хвилиною мовчання присутні пом’янули тих, хто вже не з нами, схилили голови перед світлою пам’яттю односельчанина – Бурдяка Тараса, який віддав своє життя за мир і спокій в державі.

Приємний настрій всім глядачам протягом свята дарували вокально - хорова студія «Сузір’ я» та юні музиканти.

Святковий захід видався урочистим та веселим, сповненим посмішками, гумором та позитивними емоціями.

Після закінчення урочистої частини всі присутні пригощались солодкими смаколиками і свято продовжилось запальною дискотекою.

Кiлькiсть переглядiв: 160

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.