В Україні у неділю, 21 листопада, відзначають День Гідності та Свободи.

В Україні у неділю, 21 листопада, відзначають День Гідності та Свободи. Його встановлено згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Як зазначається в указі, свято встановлене «З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».

21 листопада українці святкують два важливих свята:

День Гідності та Свободи а також День Святого Архистратига Михаїла

Архистратиг, або ж архангел Михаїл є предстоятелем «Небесного воїнства», воїнства ангелів, що їхнє завдання – захищати добро. Так само і наше військо нині робить добру справу – боронить Україну від зовнішнього ворога.

Цей день - особлива дата для кожного свідомого українця, адже саме в цей день найгостріше відчувається сила єдності та безмежна гордість за те, що наша Батьківщина багата на справжніх героїв з великим серцем та духом, спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь!!!

Кiлькiсть переглядiв: 107

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.