Тиждень психології «Ми за здоровий спосіб життя»

З 24 по 30 січня 2023р. у гімназії для усіх учасників освітнього процесу проходив Тиждень психології під гаслом «Ми за здоровий спосіб життя», метою якого було покращення взаємин у тріаді «учень – батьки – учитель» та психологічного клімату в класних колективах, збагачення знань учнів про внутрішній світ власної особистості та особистості інших людей, формування прагнення учнів до самопізнання, розкриття творчого потенціалу, створення позитивного емоційного настрою, пропаганда навичок конструктивного спілкування, здорового способу життя та розвитку життєвої компетентності учнів.

Так, як науково-методичною проблемою закладу є «Створення інноваційного здоров’язбережувального освітнього середовища як основна умова формування життєвої компетентності здобувачів освіти», то і тиждень мав тематичне спрямування:

- актуалізувати знання учасників освітнього процесу про здоров’я, значення здоров’я для навчання, праці, про шляхи його збереження і укріплення;

- допомогти учасникам освітнього процесу замислитись про своє здоров’я, про необхідність бережливого і відповідального ставлення до власного здоров’я;

- сприяти формуванню навичок здорового способу життя; спонукати учнів займатися спортом; розвивати вміння висловлювати свої думки, виховувати повагу до своїх товаришів.

До проведення тижня психології, крім практичного психолога Мойсюк М.І., долучились вчитель основ здоров’я Довбенчук Б.І., вчитель хімії та біології Дійчук Г.В., педагог-організатор Самокіщук Л.В. та бібліотекар Стефурак М.М.

Тиждень розпочався з лінійки, де було оголошено учасникам освітнього процесу про відкриття Тижня психології під назвою «Ми за здоровий спосіб життя», мету, план проведення заходів впродовж тижня та розповіді учням про психологію як науку, про її необхідність, значимість для суспільства. Також для кожного класу було запропоновано впродовж тижня розробити «Квітку здоров’я», у якій вони мали б написати кроки для зміцнення та збереження здоров’я.

Впродовж першого дня практичним психологом, для учнів 1 та 2 класів було проведено гру-заняття «Шкідливо та корисно. Користь вітамінів» та оформлено «Квітку здоров’я».

/Files/images/11/Рисунок1.jpg

/Files/images/11/Рисунок2.jpg

Другого дня практичним психологом спільно з педагогом-організатором для учнів 2-4 класів було проведено інтегроване заняття «Бережи своє здоров’я» та Казкотерапія «Ріпка» та «Колобок». Також оформлено «Квітку здоров’я».

/Files/images/11/Рисунок16.png

/Files/images/11/Рисунок19.jpg

Впродовж третього дня практичним психологом спільно з вчителем основ здоров’я для учнів 5 і 6 класів було проведено урок – тренінг «Здоровий спосіб життя» та оформлено «Квітку здоров’я».

/Files/images/11/1.jpg

/Files/images/11/3.jpg

Четвертого дня практичним психологом спільно з вчителем хімії та біології для учнів 7 і 8 класів було проведено виховний захід «Чайна церемонія – пізнання себе і природи» та оформлено «Квітку здоров’я».

/Files/images/11/Рисунок10.jpg

/Files/images/11/Рисунок8.jpg

/Files/images/11/Рисунок9.png

Цього ж дня, практичним психологом для педагогів було проведено заняття з елементами тренінгу «Збереження та зміцнення психічного здоров’я педагога» та оформлено «Квітку здоров’я». Педагоги мали змогу ознайомитися з порадами «Як досягти успіху і стати щасливим», «Як зберігати рівновагу під тиском стресу», «Як уникнути паніки під час карантину», «Як зберегти нерви під час карантину».

/Files/images/11/Рисунок4.jpg

/Files/images/11/Рисунок5.png

П’ятого дня для учнів 8 і 9 класів практичним психологом було проведено заняття з елементами тренінгу «Здоровий стиль життя» і оформлено «Квітку здоров’я». З учнями 5 класу бібліотекарем було створено і представлено лепбук «Психологія – це круто».

/Files/images/11/Рисунок12.jpg

/Files/images/11/Рисунок11.jpg

/Files/images/11/Лепбук Психологія - це круто.png

/Files/images/11/Рисунок1.png

З учнями 6 і 7 класів педагогом-організатором та практичним психологом було проведено заняття «Кольорознавство. Психологія кольору».

/Files/images/11/Рисунок122.png

/Files/images/11/Рисунок133.png

Цього ж дня відбулося підведення підсумків і закриття тижня психології. Кожен клас і педагогічний колектив отримав диплом учасника тижня психології «Ми за здоровий спосіб життя».

Батьки учнів не залишилися поза увагою. Протягом тижня вони підтримували своїх дітей, допомагали їм та самі проявляли активність.

Ознайомилися з необхідними порадами «Мистецтво доброти: навчіть дитину піклуватися про інших», «Чим зайняти дитину під час карантину», переглянули відеоролики «Прихована сила посмішки» та «Користь обіймів», виконали асоціативні тести «Подорож» та «Три питання».

Тиждень психології допоміг педагогам, учням та їх батькам краще пізнати себе, свій внутрішній світ, свої емоції, переживання. Неодмінними супутниками творчого процесу стали гарний настрій, активні обговорення та дружні посмішки. Виходячи зі сказаного вище

Кiлькiсть переглядiв: 138

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.