Звіт про проведення Тижня «Увага! Діти на дорозі» (09.09 – 13.09)

З метою формування в учнівської молоді ціннісного ставлення до себе, активізації роботи з профілактики дитячого травматизму, поглибленого вивчення та постійного дотримання правил дорожнього руху, у школі з 09-13 вересня 2019 року проходив тиждень безпеки руху і попередження дитячого травматизму «Увага! Діти на дорозі!». В рамках тижня було проведено низку заходів, спрямованих на вивчення та дотримання учнями правил дорожнього руху.

Розпочався Тиждень «Діти на дорозі» з тематичної лінійка «Безпека на дорозі», яку підготував та провів Інформаційно-правовий комітет.

Учні взяли активну участь у конкурсі малюнків «Мій друг – дорожній рух», який проводив Комітет організаторів дозвілля. Найкращими визнано малюнки учнів: Стефурака Володимира - 1 місце (4 клас), Д’яконюк Олесі – 2 місце (4 клас) та Сумарук Христини – 3 місце (4 клас). Виставка малюнків допомогла побачити дорогу та учасників руху очима дітей, учнів 1-4 класів, а також наочно розглянути ситуації, що можуть статися в житті кожної людини на дорозі.

Також команди учнів 1-4 класів взяли активну участь у квесті «В країні дорожніх знаків», де пройшлися такими зупинками: «Загадка», «Дорога до школи», «Дорожній знак», «Світлофор», «Правило» та інші. (Іванюк Л.В.).

/Files/images/2019_2020_nr/dti_na_doroz/image2_1.jpg

/Files/images/2019_2020_nr/dti_na_doroz/image3_1.jpg

Учні 5-9 класів змагалися у квесті «Знавці дорожнього руху». Зупинки «Знайди небезпеку», «Дорожній знак», «Виправ помилки», «Конкурс капітанів», «Ребус». Отримали 5,9 клас – 1 місце, 6,7 клас – 2 місце, 8 клас -3 місце. (Іванюк Л.В., старостат).

Протягом Тижня педагог-організатор Іванюк Л.В. виховувала учнів казкою: «Зайці-пустунці», «Як білочки правила дорожнього руху учили» (1-2 клас), «Пес Бровко», «Пригоди Кози, що правил дорожнього руху не вчила» (3-4 клас), де діти дізнавалися, чому не можна ганяти на велосипеді по дорозі, для чого потрібні правила дорожнього руху та навіщо їх виконувати.

/Files/images/2019_2020_nr/dti_na_doroz/image4.jpeg

Бібліотечний урок «Дорога любить чемних та обережних пішоходів», проведений бібліотекарем Самокіщук Г.В., познайомила маленьких школярів 1-5 класів з правилами дорожнього руху та зі знаками, що часто зустрічаються на вулицях міста, дорогах.

Для учнів 1-4 класів була організована вихователем ГПД Самокіщук Г.І. година спілкування «Безпека на дорогах. Я -пішохід. Я-пасажир». Школярі з команд «Пішохід» і «Пасажир» пробували свої знання, відповідаючи на питання, захищаючи свій плакат з правил дорожнього руху. А щоб було веселіше згадувати ПДР, діти співали пісні на дану тематику, малювали власний знак, якого не існує в житті, складали пазли-машинки.

/Files/images/2019_2020_nr/dti_na_doroz/image5.jpeg

За Тиждень «Діти на дорозі» класними керівниками було проведено години класного керівника: гра-подорож «Дорожній рух» (Свирид Г.В.), «Діти на дорозі» (Бурдяк Г.В.), «Дорожній рух» (Лелет М.В.), «Наш друг- світлофор» (Андріюк Л.В.), «Дорогою додому зі школи» (Стефурак Г.В.), «Дорогою додому зі школи» (Пліхтяк Т.Т.), «Увага на дорозі – життя у безпеці» (Ониськів Г.В.), «Безпечна дорога» (Самокіщук М.А.), де учні говорили про безпеку на дорогах, доцільність дотримання правил пішохода, переглядали презентації з правил дорожнього руху, фільми з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Тепер є надія, що діти будуть виконувати на практиці ті правила, про які йшлося на заходах та дотримуватись правил дорожнього руху.

Кiлькiсть переглядiв: 359

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.