Зроби себе сильним або як не потрапити в ситуацію булінгу, як йому протидіяти та зберегти своє життя та емоційний стан максимально приємним та безпечним?

Стоп Булінг! Насиллю не бувати! Ці вислови дуже актуальні зараз. Якщо задавати питання, чому, можна знайти багато відповідей, але основне питання сьогодні в іншому. Наше завдання надати дітям максимум знань про це явище, яке так часто виникає в шкільному середовищі та, як йому протидіяти, а ще навчити дітей бути відповідальними, сильними, бути справжніми авторами свого життя і не попадати в терна, які мають не дуже перспективну та цікаву назву Булінг.

Такі тренінги в нашій гімназії проводяться. 19 березня був проведений тренінг практичним психологом – Пономаренковою Світланою Володимирівною, з учнями 7 – 9 класів «Будуємо дім без насильства». Учні виконували вправи, моделювали різні ситуації, шукали вихід та намагались коментувати події, які пропускали через свою душу. Від них було почуто багато справжніх думок, діти задавали питання та мужньо пробували на них відповідати, чому важливі відносини і як зробити їх приємними та комфортними для кожного зі сторін. А ще, питання булінгу, це дуже боляче. Чому цю біль надає кривдник, а чи добре йому в цей момент, а спостерігачі, чи задоволені вони своєю роллю і як наділити будь-яку невпевнену в собі дитину навичками, які б допомогли ефективно протидіяти булінгу, навчитися навичкам неагресивної впевненості та навичкам розв’язувати конфлікти та запобігати кожній такій ситуації.

Можливо, потрібен час і не один такий тренінг, але основна задача вирішена. Учні нашої гімназії вкотре долають це непросте питання, діти вкотре пропускають через себе, а в кінці тренінгу кожен дістає свій ресурс, підключає своє мислення і шукає відповідь на питання, а що я маю зробити для себе, щоб така ситуація не трапилася в моєму житті…

/Files/images/б т.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 15

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.